خبر آرشیوی:
جعفر سرقینی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در بهمن ماه 92 گفته بود، بهترین کار برای جلوگیری از بورس بازی محدوه های معدنی، افزایش رقم حق الارض این محدوده ها است.
پیشتر معدنکاران بابت هر کیلومتر مربع از زمینی که برای انجام فعالیتهای معدن خود، در اختیار می گرفتند 120 هزار تومان به خزانه باید پرداخت می کردند، اما به پیشنهاد معاونت یادشده و تصویب شورای عالی معادن، این رقم به دو میلیون تومان رسیده است.
میرزائیان اضافه کرد: امروز مسئولان موضوع حمایت از جلب و جذب سرمایه گذاری در معادن را مورد تاکید قرار می دهند، اما موضوع حق الارض، موجب دافعه می شود.
وی گفت: سرمایه گذار برای اکتشاف هزینه بالایی را متقبل و ریسک بالایی را هم می پذیرد، آنگاه با اعمال حق الارض، بهره بردار را جریمه هم می کنیم.
عضو هیات مدیره خانه معدن ایران با طرح این پرسش که چنانچه بهره بردار سرعت عملکرد خوبی برای استخراج مواد معدنی داشت، وزارت صنعت، معدن و تجارت با او چگونه برخوردار خواهد کرد، آیا بهره بردار مشمول حق الارض خواهد شد؟
وی افزود: استخراج مواد معدنی که در عمق قرار دارد، با سطحی قابل مقایسه نیست و فعالیت گسترده و زمان زیادی را طلب می کند، بنابراین دریافت حق الارض مفهومی ندارد.
پیشتر محمدجعفر صادقی پناه عضو هیات مدیره خانه معدن ایران گفته بود: افزایش هزینه حق الارض، فعالیت معادن را به مخاطره انداخته و آنها را در آستانه تعطیلی قرار داده است.
وی یادآور شد: حق الارضی که به محدوده های معدنی تعلق می گیرد، بین 120 تا 150 هزار تومان بود، این رقم امروز به دو میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: افزایش قیمت حق الارض در حالی صورت گرفته که پیش از ابلاغیه های جدید، حق الارض پس از اتمام زمان کشف به معدن دار تعلق می گرفت و تنفس یک تا سه ساله شامل حال کسانی بود که محدوده های معدنی را در اختیار داشتند، اما حالا از بدو ثبت محدوده معدنی، این حق الارض باید پرداخت شود.
دولت در اخذ حق الارض، بسیار ضرب الاجلی عمل کرده و اجازه نداده فعالان با این قوانین جدید خود را وفق دهند و از تمام کسانی که محدوده های معدنی در سال 92 ثبت کرده اند، خواست تا پایان اسفند بر طبق ابلاغیه جدید حق الارض خود را پرداخت کنند.
میرزائیان پیشنهاد داد: هنگامی که متقاضی درخواست ثبت محدوده معدنی ارایه می کند، حداقل سه ماه باید به او فرصت داده شود و پس از بررسی های کارشناسی، بتواند کار را اجرایی نماید.
وی تاکید کرد: سیاست گذاری در بخش معدن سلیقه را برنمی تابد، باید اصل بر مشاوره و همفکری با تشکل های ذیربط باشد، تا تصمیمات قابلیت اجرایی به خود بگیرد.
به اعتقاد میرزائیان، راهکار رونق بخشیدن به فعالیت معادن، اخذ وجوه سنگین در قالب حق الارض و دیگر مطالبات دولت از این بخش نیست، بلکه بسترسازی برای جریان یافتن سرمایه ها به این بخش است.
شمار معادن فعال کشور حدود پنج هزار و 700 معدن ذکر شده و مجموع مواد معدنی استخراجی در سال 91 حدود 370 تا 390 میلیون تن اعلام شد و قرار است تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور (1394) به 570 میلیون تن برسد.
وی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت بایستی راهکارهای لازم را برای حضور بخش خصوصی در توسعه صنعت فولاد کشور فراهم کند، ادامه داد: ضرورت دارد برنامه ریزی برای صدور مجوز طرحهای توسعه وجود داشته باشد.
مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان اظهار کرد: صنعت فولاد یک صنعت اشتغالزا و مولد در کشور است بنابر این رسانه ها با بهره گیری از تحلیل ها و گزارشهای کارشناسی باید مسولان را در موضوعاتی مانند صدور مجوز صادرات سنگ آهن از پیامد سیاست های اتخاذ شده مطلع سازند.
سبحانی همچنین به عرضه سهام فولاد هرمزگان در بازار بورس در آینده نزدیک اشاره کرد و افزود: با توجه به مزیت هایی که در منطقه هرمزگان وجود دارد، می توانیم صنعت فولاد را در این منطقه گسترش دهیم.
وی افزود: شرکت فولاد مبارکه در راستای برنامه جامع توسعه در حال تفاهم نهایی برای خرید سهام شرکت ورق خودروی چهارمحال و بختیاری است.
سبحانی ادامه داد: همچنین مذاکرات لازم برای خرید فولاد چهارمحال و بختیاری (سفیددشت) با ایمیدرو در حال انجام است.
سند چشم انداز 1404، سندی برای تبیین توسعه ایران در زمینه های مختلف فرهنگی، علمی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است که توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام تدوین شده است.
اجرای این سند از سال ۱۳۸۴ آغاز شد و در قالب چهار برنامه توسعه پنج ساله در حال انجام است.
شرکت فولاد مبارکه از شرکت های پیشرو ایرانی است که در زمینه تولید ورق های فولادی فعالیت می کند.
این شرکت با ماموریت ایفای نقش محوری در توسعه صنعتی، اقتصادی و اجتماعی کشور و ارتقای سطح فناوری صنعت فولاد، بیش از پنجاه درصد از مصرف فولاد کشور را برای استفاده در صنایع خودروسازی و قطعه سازی، صنایع فلزی سبک، فلزی سنگین و لوله های انتقال سیالات، صنایع بسته بندی و لوازم خانگی و الکتریکی ولوله و پروفایل تولید می کند.
شرکت فولاد مبارکه دارای پنج مجتمع صنعتی در اقصی نقاط کشور است و بیش از 20 هزار نفر در بخش های مختلف این شرکت به کار اشتغال دارند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 24,نوامبر,2024